035 60 10 100

info@praktijkhoogsoestdijk.nl

Openingstijden:
ma: 8.00 - 17.00 uur
di  : 8.00 - 20.00 uur
wo: 8.00 - 17.00 uur
do : 8.00 - 20.00 uur
vrij: 8.00 - 18.00 uur

Privacy Regelement
Algemene Voorwaarden

Wat doet acupunctuur?

Tegenwoordig is acupunctuur niet meer weg te denken uit onze gezondheidszorg. Omdat de westerse geneeskunde niet altijd een bevredigende oplossing biedt, gaan steeds meer mensen op zoek naar een andere benadering van hun ziekte of kwaal.

Acupunctuur is reeds eeuwen oud en berust op het principe om energie weer in balans te brengen. Ieder mens wordt geboren met een bepaalde hoeveelheid energie.

Deze energie is per individu verschillend. De ene persoon zal hierdoor in staat zijn de hele dag geconcentreerd achter een computer te werken, terwijl de ander zich veel prettiger zal voelen bij werkzaamheden die vooral lichamelijke inspanning vragen.

Zolang er een goede energieverdeling in het lichaam is en de energie weer goed aangevuld wordt, voelt een mens zich prettig en gezond. Soms wordt er echter van een persoon meer energie gevraagd dan hij of zij heeft. Dit kan een gevolg zijn van een ziekte, ongeval, operatie maar ook als gevolg van langdurige lichamelijke of geestelijke overbelasting. De energiesreserves raken op en het lukt dan soms niet meer zich weer helemaal ‘de oude’ te voelen. Acupunctuur kan dan een ondersteuning bieden in het herstel van energie in het lichaam.

Ook kan het zijn dat de energiebalans bij iemand verstoord raakt doordat hij of zij bijvoorbeeld een periode teveel denkwerk doet. Doordat er teveel energie naar het hoofd gaat kan iemand bijvoorbeeld hoofdpijnklachten krijgen of last van slapeloosheid. Acupunctuur kan dan helpen de energie weer over het lichaam te verdelen.

Share This