035 60 10 100

info@praktijkhoogsoestdijk.nl

Openingstijden:
ma: 8.00 - 17.00 uur
di  : 8.00 - 20.00 uur
wo: 8.00 - 17.00 uur
do : 8.00 - 20.00 uur
vrij: 8.00 - 18.00 uur

Privacy Regelement
Algemene Voorwaarden

HET ACUPUNCTUUR ONDERZOEK

 

Hoe weet een acupuncturist nu hoe het met de energiebalans van zijn cliënt is gesteld?
Tijdens een eerste behandeling vindt een uitgebreid onderzoek plaats om tot een goede diagnose te komen.
Er zijn 3 stappen om een diagnose te stellen:


  • Vraaggesprek
    
Er wordt als eerst een uitgebreid vraaggesprek (de anamnese) gehouden waarbij de gezondheidssituatie over het gehele lichaam aan de orde komt. Er wordt uitgebreid ingegaan op uw klacht, maar ook worden er vragen gesteld die in eerste instantie niets met de klacht te maken lijken te hebben. Omdat acupunctuur de mens als een geheel ziet en elk proces in het lichaam samenhangt is dit evenwel belangrijk voor de diagnose.
  • Polsdiagnose
    
De acupuncturist bevestigt zijn voorlopige diagnose door met drie vingers de linker en de rechter pols te voelen. Op verschillende delen van de pols kan de acupuncturist de hoeveelheid en kwaliteit van de energie van alle organen voelen.
  • Tongdiagnose
    
Aan de kleur van de tong en de aanwezigheid van kloofjes, pukkeltjes of aanslag ziet de acupuncturist waar problemen in het lichaam zijn. Verschillende zônes op de tong verwijzen naar de verschillende organen. 

Uit het onderzoek volgt een diagnose. De diagnose en het behandelplan worden met de patiënt besproken. Er wordt een indicatie gegeven na hoeveel behandelingen er een verbetering van de klachten wordt verwacht. Na het onderzoek wordt een begin gemaakt met de behandeling. Meestal is er na drie tot zes behandelingen resultaat.

Share This