035 60 10 100

info@praktijkhoogsoestdijk.nl

Openingstijden:
ma: 8.00 - 17.00 uur
di  : 8.00 - 20.00 uur
wo: 8.00 - 17.00 uur
do : 8.00 - 20.00 uur
vrij: 8.00 - 18.00 uur

Privacy Regelement
Algemene Voorwaarden

BEHANDELMOGELIJKHEDEN ACUPUNCTUUR

 

Een acupunctuur behandeling duurt doorgaans 45 minuten.
Er kan gebruik worden gemaakt van de volgende behandelingsmogelijkheden:

  • Naalden: door naalden op bepaalde punten van de enrgiebanen in het lichaam te plaatsen kan de energie gestimuleerd of geremd worden. De naalden veroorzaken prikkels die naar de hersenen gaan. Via de hersenen worden chemische stoffen gemaakt die op hun beurt weer als boodschappenjongens in het lichaam aan het werk gaan en op die manier verandering in de energiebalans in het lichaam geven. Als de naald wordt ingebracht voelt dat als een klein prikje, pijn doet het beslist niet.De naalden zijn flinterdun en worden eenmalig gebruikt.
  • Stimulerende instrumentjes: er zijn verschillende instrumentjes waarmee het mogelijk is om acupunctuurpunten in het lichaam te prikkelen of te stimuleren. De behandeling is pijnloos en wordt vooral bij kinderen gebruikt.
  • Moxa: moxeren is een onderdeel van acupunctuur. Het is het branden van een bepaalde plant, vlakbij of op bepaalde punten. Dit branden is vooral (maar niet alleen) effectief als iemand slap, koud en futloos is, in het hele lichaam of in bepaalde lichaamsdelen. Het kruid dat gebrand wordt is Chinees bijvoetkruid. Het is los te gebruiken en gerold in de vorm van een staaf.
  • Cupping: een techniek waarbij een sterke stimulering van de doorbloeding kan worden verkregen. Er wordt gebruikt gemaakt van een glaasje dat op de huid wordt geplaatst.
    Acupressuur: bij deze behandeling wordt de stroming in de energiebanen beïnvloed door deze te masseren en door druk uit te oefenen op bepaalde acupunctuurpunten die op deze banen liggen. Shonishin: dit is een japanse massagetechniek waarbij gebruik gemaakt wordt van instrumentjes om de energiebanen en punten hierop te stimuleren.
  • Verblijfsnaaldjes: dit zijn hele kleine naaldjes die met een pleistertje op bepaalde punten aangebracht kunnen worden. Zij worden vaak gebruikt ter ondersteuning van een antirookbehandeling, bij afvallen of hooikoortsklachten.

 

Share This