Horsense Coaching in Werkhoven

Op vrijdag 27 oktober hadden wij met ons team van fysiotherapeuten een ontzettend leuke en originele coachingsochtend bij Horsense Coaching in Werkhoven.

2 Soester Fysiotherapiepraktijken behalen “PLUS” keurmerk!

Onlangs hebben wij, Fysiotherapie Praktijk Hoog Soestdijk en Fysiotherapie Vial-Tolboom, de “PLUS”  behaald.
Dit is een kwaliteitskeurmerk van de beroepsvereniging KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie). Al jaren hebben wij kwaliteit en maatwerk hoog in ons vaandel staan. De “PLUS”, die we hebben gekregen zien we als een pluim en als een zetje in de rug om op deze weg voort te gaan. We verwelkomen u met trots in onze praktijken!

pluspraktijken

 

Team Multidisciplinaire Aanpak ontmoet mantelzorgers

 

En nu ik!’, dat was de sprekende titel van een life style event in Stay Okay Soest: een ontspannende en informatieve verwenmiddag voor mantelzorgers op een prachtige locatie.

Met ons team van de Multidisciplinaire Aanpak Hoog Soestdijk waren we present op dit sympathieke en kleurrijke event, samen met andere zorgaanbieders en gemeentelijke instanties.  Met ludieke activiteiten en allerhande verwenmogelijkheden werden bezoekers in de watten gelegd.

en-nu-ik

In gesprek

Het was boeiend en prettig om in gesprek te komen met mensen die een groot deel van hun tijd en energie aan de zorg voor anderen besteden en daarin zoeken naar de juiste balans. Voor ons was het een prachtige gelegenheid meer te vertellen over onze Multidisciplinaire Aanpak en tegelijk een luisterend oor te bieden. Met ons uitnodigende bankje met schapenvacht en smakelijke brownies wisten we de mantelzorgers wel te verleiden wat langer bij onze stand te blijven.

Heel de mens

Ons doel was vooral mensen te inspireren en informeren, maar ook gewoon een hart onder de riem te steken. Wij kijken er in elk geval met een goed gevoel op terug en wellicht vinden meer mantelzorgers in de toekomst de weg naar onze praktijk. Multidisciplinair werken is voor ons synoniem met maatwerk en ‘heel de mens’. Dat is geen toekomstmuziek, dat is onze realiteit.

 

 

Gezondheidswinst, dus wij gaan door!

Een pilot die succesvol verloopt, krijgt een vervolg, zo simpel is dat. Het vijfkoppige team van praktijk Hoog Soestdijk is blij met de uitkomst van de proefperiode ‘multidisciplinaire aanpak’. Na een pilot van een half jaar, was het team unaniem over een vervolg. Samenwerken heeft meerwaarde; voor het team, maar vooral voor de patiënt is de conclusie.

voorkantFlyerHermien de Haan, zelf fysiotherapeut en acupuncturist, is enthousiast over de uitkomst. “

Ons idee om de krachten te bundelen en in nauw overleg te werken aan de behandeling van ‘breed spectrum’ klachten, heeft zijn waarde bewezen. Hoe verschillend onze disciplines ook zijn, er zijn tegelijk ook raakvlakken. Affiniteit met elkaars werk was een mooie basis, maar je moet maar afwachten hoe het in de praktijk werkt als je samen één patiënt behandelt. En dat blijken we goed te kunnen.”

“We krijgen mensen met de meest uiteenlopende klachten. Op het eerste gezicht lijken die vaak niet zo complex, maar na onze uitgebreide intake van een uur, hebben we een aardig beeld van de ontstaansgeschiedenis van de vaak chronische, hardnekkige klachten. Fysieke en psychische problemen zijn daarbij dikwijls verstrengeld.
Tijdens de pilot behandelden we iemand met nek- en schouderspieren waar nauwelijks beweging in zat. Sporten ging niet meer en gewichtstoename was het gevolg.
Met fysiotherapie werden eerst de spieren losgemaakt. Dan werk je nog aan de buitenste laag. Na die therapie is meer bewegen mogelijk en is de pijn ook afgenomen, maar nog niet alle structuren doen mee. Met acupunctuur en cranio sacraal therapie oefen je invloed uit op het energieniveau en maak je diepere weefselstructuren los. Dan komt er echt beweging en ontspanning in die nek/schouderpartij die jarenlang vast heeft gezeten. Het kost tijd en inzet, van beide kanten, maar ik kan je zeggen dat er nu een blij hoofd op die nek zit.
Eén of meer sessies haptotherapie maken vervolgens inzichtelijk en voelbaar op welke momenten de cliënt zich schrap is gaan zetten en hoe dat anders kan. Aanvullend voedingsadvies helpt mee de hervonden energiebalans te behouden. We willen tenslotte trachten te voorkomen dat de klachten terugkomen.”

teamHermien heeft een sterk team achter zich met Jos van den Brakel (fysiotherapeut), Cecile den Herder (haptotherapeut), Kirsten van den Brink (cranio sacraal therapeut) en Sytske Scholze (voedingsdeskundige). Een psychologe is inmiddels betrokken bij het teamoverleg. Een waardevolle aanvulling, aldus Hermien. “Multidisciplinair heeft voor ons bewezen meerwaarde. Maar daarnaast blijft natuurlijk de mogelijkheid bestaan om voor de behandeling van je klacht te kiezen voor de afzonderlijke disciplines.“
Meer info: www.praktijkhoogsoestdijk.nl/info@praktijksoestdijk.nl/tel.035-6010100

Share This