035 60 10 100

info@praktijkhoogsoestdijk.nl

Openingstijden:
ma: 8.00 - 17.00 uur
di  : 8.00 - 20.00 uur
wo: 8.00 - 17.00 uur
do : 8.00 - 20.00 uur
vrij: 8.00 - 18.00 uur

Privacy Regelement
Algemene Voorwaarden

SPECIALISATIES

De fysiotherapeut is een specialist in het onderzoeken en behandelen van spieren en gewrichten.Ook begeleiden wij in het herstel na een orthopedische of neurologische operatie of in het weer op peil krijgen van je conditie na een periode van ziekte.
De klachten die wij behandelen zijn divers. Vaak is er sprake van overbelasting ten gevolge van een slechte houding of een verkeerde manier van bewegen. Ook kan een lichamelijke klacht ontstaan ten gevolge van langdurige geestelijke overbelasting. Samen met jou zoeken wij naar een oorzaak en maken wij een behandelplan.
Naast een individuele aanpak bieden wij ook de mogelijkheid om in te stromen via een multidisciplinair traject. Aan jou de keuze.
Naast de reguliere fysiotherapie hebben wij de volgende specialisaties:

Dry needling

Dry needling is een techniek voor het behandelen van pijnlijke verhardingen in spieren. Deze worden trigger points genoemd. Deze trigger points kunnen soms forse en langdurige klachten geven die vaak tot onbegrepen pijnklachten leiden.Dry needling is een zeer effectieve en wetenschappelijk onderbouwde techniek om deze triggerpoints aan te pakken en de spier weer normaal te kunnen laten functioneren.
Dry needling wordt gedaan met een steriele “acupunctuurnaald”. Deze naald wordt in het triggerpoint gezet wat een korte samentrekking geeft. Dit wordt een aantal keren herhaald.
Op deze wijze zal de spier zich ontspannen.

Claudicatio intermittens oftewel etalagebenen

De behandeling van etalagebenen, (gesuperviseerde) looptraining, is enerzijds gericht op het vertragen van de verdere ontwikkeling van de slagaderverkalking en anderzijds op het vergroten van de pijnvrije loopafstand. Uit onderzoek blijkt dat de maximale loopafstand gemiddeld genomen minstens verdubbeld, maar vaak verdrie- of viervoudigd kan worden.

Naast de specifieke looptraining en andere oefenvormen is er aandacht voor het verbeteren van de looptechniek en worden er adviezen gegeven over de aanpak van diverse risicofactoren (bijv. roken, ongezonde voeding of te weinig bewegen).
De fysiotherapeut maakt deel uit van het claudicationetwerk, in dit netwerk werkt de fysiotherapeut nauw samen met uw vaatchirurg en huisarts. Een interessante link is www.claudicationet.nl

Methodes om te leren ontspannen

Het leren ontspannen door middel van:

  • Methode Jacobson
  • Het leren voelen van spanning en ontspanning. Het leren loslaten van spanning door afwisselend de spieren te spannen en ontspannen.
  • Autogene training
  • Het leren ontspannen door middel van visualisatie en ademtechnieken
  • Mindfulness groepstraining

Rug- en/of bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap verandert er veel in het lichaam. Soms kunnen er ten gevolge van deze veranderingen rug- en/of bekkenklachten ontstaan. Wij kunnen je in deze periode adviseren hoe je hier mee om kunt gaan, en welke oefeningen je kan doen om de klachten te verminderen.

 

Share This