035 60 10 100

info@praktijkhoogsoestdijk.nl

Openingstijden:
ma: 8.00 - 17.00 uur
di  : 8.00 - 20.00 uur
wo: 8.00 - 17.00 uur
do : 8.00 - 20.00 uur
vrij: 8.00 - 18.00 uur

Privacy Regelement
Algemene Voorwaarden

THERAPEUT

In Praktijk Hoog Soestdijk is 1 acupuncturist: Hermien de Haan.

Hermien de Haan

Hermien is sinds 1991 acupuncturist. Na de opleiding acupunctuur in Nederland heeft zij een aanvullende opleiding in Amerika gevolgd en praktijkervaring opgedaan in een ziekenhuis in Beijing, China.
‘Vanaf het eerste moment dat ik kennis maakte met de visie op ziekte vanuit de oosterse geneeswijze, heeft deze mij geboeid en nooit meer los gelaten. De afgelopen jaren ben ik mij blijven verdiepen in de behandelmogelijkheden van acupunctuur en heb vele workshops en cursussen gevolgd bij artsen in de traditionele chinese geneeskunde, met een bepaalde specialisatie en visie.
Iedere patiënt is uniek. Elke klacht is voor mij een uitdaging. Mijn speciale interesse en kunde ligt in de behandeling van chronische pijnklachten, spanningsklachten en overgangsklachten, de behandeling van kinderen, het begeleiden van moeilijke zwangerschappen en IVF trajecten en acupunctuurbehandeling tijdens en na regulier oncologische behandeling. 

Een fascinerende therapie, eeuwenoud maar juist ook in onze huidige maatschappij zo goed passend en toepasbaar. Telkens weer ben ik geboeid te zien, te voelen hoe ons lichaam ons vertelt waar de disbalansen liggen en hoe je hier door middel van het geven van “een prikkel” hier iets in op gang kan brengen wat verandering geeft  en helpt in herstel.
Naast acupuncturist ben ik ook fysiotherapeut. Bij sommige klachten kan een combinatie behandeling leiden tot een beter resultaat.
Dry needling, een methode die in pijnbehandeling vaak heel effectief is, wordt momenteel door veel fysiotherapeuten toegepast. Als acupuncturist pas ik deze methode ook toe en doordat ik vanuit de oosterse visie nog een aantal punten kan toevoegen merk ik dat de behandeling hierdoor nog beter aan kan slaan. Het is een behandeling die de oosterse en westerse geneeswijze bij elkaar brengt.’ 
Hermien de Haan is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). 

Share This