035 60 10 100

info@praktijkhoogsoestdijk.nl

Openingstijden:
ma: 8.00 - 17.00 uur
di  : 8.00 - 20.00 uur
wo: 8.00 - 17.00 uur
do : 8.00 - 20.00 uur
vrij: 8.00 - 18.00 uur

Privacy Regelement
Algemene Voorwaarden

TEAM FYSIOTHERAPIE

Ons team bestaat uit 2 fysiotherapeuten: Hermien de Haan en Jos van den Brakel. Ieder heeft zijn eigen specialisaties en behandelwijze.

Hermien de Haan

Hermien is sinds 1982 fysiotherapeut. Naast haar bevoegdheid voor fysiotherapie in Nederland heeft zij ook haar bevoegdheid gehaald in Amerika.
In Amerika heeft zij als fysiotherapeut gewerkt in een ziekenhuis op de afdeling orthopaedie, interne en neurologie.
In Nederland is Hermien een aantal jaren als fysiotherapeut werkzaam geweest in de psychiatrie. Vanaf 1995 heeft zij een eigen praktijk voor fysiotherapie gehad, eerst in Amsterdam en sinds 2002 in Soest.
Naast de reguliere fysiotherapie is zij gespecialiseerd in bindweefselmassage, pijnpuntbehandeling, dry needling, bekkenklachten rondom de zwangerschap en stress incontinentie. Ook heeft zij een brede ervaring in de revalidatie na een operatie van de heup of knie en looptraining bij etalagebenen. Zij is gespecialiseerd in de de training van patiënten met cardiovasculaire klachten. Hermien de Haan is aangesloten bij het claudicationet.

Hermien is ook acupuncturist, sinds 1991. Na de acupunctuuropleiding in Nederland heeft zij een aanvullende opleiding in Amerika gevolgd en praktijkervaring opgedaan in een ziekenhuis in Beijing, China. De afgelopen jaren is zij zich blijven verdiepen in de behandelmogelijkheden van acupunctuur en heeft vele wrokshops en cursussen gevolgd bij artsen in de traditionele chinese geneeskunde, met een bepaalde specialisatie en visie. Zie voor verdere informatie onder Acupunctuur

Jos van den Brakel

Jos van den Brakel is als fysiotherapeut werkzaam bij Praktijk Hoog Soestdijk. Jos is gespecialiseerd in de revalidatie na orthopedische en neurologische operaties en de behandeling van spier- en gewrichtsklachten acuut of chronisch. Hij geeft zowel individuele behandelingen als groepstrainingen.
‘Het aanwezig zijn van meerdere disciplines binnen deze praktijk zie ik als een grote meerwaarde en spreekt me erg aan. Ik heb dit zo ervaren tijdens mijn stage binnen het ziekenhuis bij de hart- en longrevalidatie en een tweedelijns praktijk waar ik samengewerkt heb met meerdere disciplines. Door een multidisciplinaire aanpak kan je met behulp van korte lijntjes die je met je collega’s hebt de klacht van de patiënt vanuit verschillende hoeken bekijken en behandelen. Binnen Praktijk Hoog Soestdijk hebben wij dit nu gerealiseerd via de MD aanpak. Daarnaast ben ik samen met mijn collega’s actief geweest in de realisatie van een   multidisciplinair behandelprogramma voor patiënten met perifeer arterieel vaatlijden (etalagebenen). Sinds 2016 werken wij nu samen binnen ELZIS (Eerste Lijn Zorg in Soest) met huisartsen en andere zorgverleners om optimale zorg voor deze groep te bieden.

 

Alle fysiotherapeuten zijn BIG geregistreerd en de praktijk heeft zorgverlenerscontracten met de meeste ziektekostenverzekeraars.
Share This