HET TEAM

Hermien de Haan

Hermien de Haan Hermien is sinds 1982 fysiotherapeut. Naast haar bevoegdheid voor fysiotherapie in Nederland heeft zij ook haar bevoegdheid gehaald in Amerika.
In Amerika heeft zij als fysiotherapeut gewerkt in een ziekenhuis op de afdeling orthopaedie, interne en neurologie.
In Nederland is Hermien een aantal jaren als fysiotherapeut werkzaam geweest in de psychiatrie.Vanaf 1995 heeft zij een eigen praktijk voor fysiotherapie gehad, eerst in Amsterdam en sinds 2002 in Soest.
Naast de reguliere fysiotherapie is zij gespecialiseerd in bindweefselmassage, pijnpuntbehandeling, dry needling, bekkenklachten rondom de zwangerschap, stress incontinentie en de PTNS methode bij urge incontinentie. Ook heeft zij een brede ervaring in de revalidatie na een operatie van de heup of knie en looptraining bij etalagebenen. Zij is gespecialiseerd in de de training van patiënten met cardiovasculaire klachten. Hermien de Haan is aangesloten bij het claudicationet.


Hermien is ook acupuncturist, sinds 1991.Na de acupunctuuropleiding in Nederland heeft zij een aanvullende opleiding in Amerika gevolgd en praktijkervaring opgedaan in een ziekenhuis in Beijing, China. De afgelopen jaren is zij zich blijven verdiepen in de behandelmogelijkheden van acupunctuur en heeft vele wrokshops en cursussen gevolgd bij artsen in de traditionele chinese geneeskunde, met een bepaalde specialisatie en visie. Zie voor verdere informatie onder Acupunctuur

Kirsten van den Brink

Kirsten van den BrinkKirsten is fysiotherapeut en geeft individuele behandelingen. Daarnaast is zij ook craniosacraal therapeut.
'De afgelopen 10 jaar heb ik gewerkt als fysiotherapeut in verschillende particuliere praktijken. Sinds 2007 werk ik met veel plezier in de praktijk Hoog Soestdijk.
Het fijne aan het werken in deze praktijk is de gezellige sfeer en het werken met collega’s, waardoor je naast de gezelligheid ook in het overleg behandeltechnieken en vernieuwingen in het vak kunt uitwisselen. Verder vind ik dat je door de verschillende disciplines onder één dak een klacht van verschillende invalshoeken kunt bekijken en hierdoor een breed zicht krijgt op de mogelijkheden in het behandelen van de patiënt.
fotokirstenMijn aandacht tijdens het onderzoek en de behandeling gaat uit naar het achterhalen van de oorzaak van het probleem. Soms is dat door in het onderzoek heel specifiek op zoek te gaan naar het aangedane weefsel en soms betekent dat breder te kijken wat de klacht onderhoud. Zoals bij voorbeeld en verkeerde lichaamshouding of een onbalans tussen de belastbaarheid en de belasting. Afhankelijk van waar de oorzaak zit pas ik hier de behandeling op aan.' Kirsten's website: www.craniosoest.nl.

Jos van den Brakel

josvandenbrakelJos van den Brakel is fysiotherapeut en sinds september (2014) werkt hij bij Praktijk Hoog Soestdijk. Hij geeft zowel individuele behandelingen als groepstrainingen. 
'Het aanwezig zijn van meerdere disciplines binnen deze praktijk zie ik als een grote meerwaarde en spreekt me erg aan. Ik heb dit zo ervaren tijdens mijn stage binnen het ziekenhuis bij de hart- en longrevalidatie en een tweedelijns praktijk waar ik samengewerkt heb met meerdere disciplines. Door een multidisciplinaire aanpak kan je met behulp van korte lijntjes die je met je collega’s hebt de klacht van de patiënt vanuit verschillende hoeken bekijken en behandelen. Binnen Praktijk Hoog Soestdijk hebben wij dit nu gerealiseerd via de MD aanpak. (link). Daarnaast ben ik samen met mijn collega’s actief geweest in de realisatie van een   multidisciplinair behandelprogramma voor patiënten met perifeer arterieel vaatlijden (etalagebenen). Sinds 2016 werken wij nu samen binnen ELZIS (Eerste Lijn Zorg in Soest) met huisartsen en andere zorgverleners om optimale zorg voor deze groep te bieden.
Vanuit mijn positieve ervaringen met multidisciplinaire programma’s, ben ik nu samen met mijn collega’s van praktijk Hoog Soestdijk bezig dit ook binnen onze praktijk te realiseren en deze aanpak aan te bieden aan patiënten die hiervoor in aanmerking komen. 

Ik zou ook graag binnen deze praktijk een multidisciplinair behandelprogramma starten voor patiënten met perifeer arterieel vaatlijden (etalagebenen). Als praktijk zijn we bezig dit te realiseren, hiervoor werken we nu samen binnen Elzis (Eerste Lijn Zorg in Soest) met huisartsen en andere disciplines.
Naast de gesuperviseerde looptraining die in onze praktijk wordt gegeven zal dit een mooie aanvulling zijn.

Freya van Jaarsveld

Freya van Jaarsveld Freya geeft Oefentherapie Mensendieck voor jong en oud en is gespecialiseerd op het gebied van de ziekte van Parkinson. Ze maakt gebruik van de nieuwste behandeltechnieken zoals de methode Marsman en de zgn. “4 x T”. Meer informatie over Freya en Oefentherapie Mensendieck vindt u op haar website: mensendieck-vanjaarsveld.nl.Cecile den Herder

Thea de RooijCecile: van oorsprong fysiotherapeut, nu GZ-haptotherapeut. In de haptotherapie sta je stil bij je gevoel. Wanneer sta je onder druk, wanneer wordt het je te veel en waar voel je dat? Een sessie bestaat uit gesprek, aanraking op de bank en oefeningen. Als je wordt aangeraakt, is het vaak veel duidelijker wat je voelt, iets waar je al pratend makkelijk aan voorbij gaat. Voor afspraken met Cecile kunt u terecht in Gezondheidscentrum Zorgplein. Dalplein 61, 3762 BN Soest. Zie ook: haptonomiesoest.nl.

Lean Westerveld

Lean Westerveld Lean geeft yoga voor verschillende leeftijden. Kinderen van 6 tot 11 jaar komen lekkerder in hun vel door kinderyoga met oefeningen, dans, spel. Jongeren (12 tot 20+) doen Een uurtje jij!!: relaxen, even geen prestaties, zelfvertrouwen en concentratie opbouwen, doeltreffend bij toetsvoorbereiding. Ontdek het kind in jezelf met kinderyoga voor volwassenen. Ook voor volwassen: Thuiskomen bij jezelf, een uur lang genieten van ontspanning, massage, Dru yoga oefeningen, stilte wandelingen, meditatie enz. Vanaf 2016 geeft Lean bij voldoende deelname ook ouderen yoga.
Haar website is: www.yogaclubsoest.nl.

Simone Eggens

Simone EggensSimone Eggens staat met haar Skin & Beauty Care voor kwaliteit en professionaliteit. Zij biedt als schoonheidsspecialiste ook anti aging behandelingen en hotstone massage. Meer informatie vindt u op skinbeautycare.nl.

Sytske Scholze

Sytske ScholzeVoedingsadvies – Mind Your Food

Sytske is voedingsdeskundige en kan met haar advies een breed scala aan klachten behandelen. Veel (vage) klachten en ziekten zijn te beïnvloeden door wat je eet en drinkt.  Voorop staan natuurlijk overgewicht en spijsverteringsklachten zoals obstipatie en PDS, maar ook diabetes 2 en hart- en vaatklachten. Daarnaast speelt voeding vaak ook een rol bij hoofdpijn en migraine, burnout en depressie, eczeem en allergie en zelfs bij reumatische klachten. Medicijnen zijn vaak eerste keus bij de behandeling.  Voeding speelt een ondergeschikte rol of komt helemaal niet in beeld. Een gemiste kans, vindt Sytske, want gezonde voeding is de eerste stap op weg naar herstel. 
Het goede nieuws is dat je de regie voor een groot deel zelf in handen hebt: jij bepaalt immers wat je eet en drinkt. De huidige trends en hypes op voedingsgebied maken het echter knap lastig om uit te vinden wat de beste voeding voor jou is. Dat kan een hele zoektocht zijn. Bij die zoektocht helpt Sytske je graag.

Meer info over Sytske's aanpak: www.mindyourfood.nl